Nagy Négyes - érzékenyítő/Önbizalom növelő mesekönyv

Nagy Négyes - érzékenyítő/Önbizalom növelő mesekönyv
Nagy Négyes - érzékenyítő/Önbizalom növelő mesekönyv
Nagy Négyes - érzékenyítő/Önbizalom növelő mesekönyv
Nagy Négyes - érzékenyítő/Önbizalom növelő mesekönyv

Izgalmas ​kaland és szórakozás, még a szülőknek is
Ez a különleges és rejtélyes, élményekkel teli világ nemcsak szórakoztatja az 5–10 éves korosztályt, hanem észrevétlenül problémamegoldásra, elfogadásra, fejlődő szemléletmódra tanítja a gyermekeket. Megoldásokat, programjavaslatokat és vidám összekacsintásokat kínál a szülőknek.

4 jó barát (3 fiú és egy lány), felfedez egy titokzatos kaput a Nagyi kertjének végében. Átlépve rájönnek, hogy a kapu varázserővel bír: szuper-képességekké erősítette az amúgy is meglévő erősségeiket. Az egyik érti az állatok nyelvét, a másik szuper-erős, szupergyors, vagy akár szuper-barkács. Felfedezik az erdő állatait, akik folyamatosan bajba kerülnek és csak a Nagy Négyes mentheti meg őket.

A könyv direkt tömör, lényegre törő, bár választékos, de viszonylag egyszerű szószerkezeteket használ, kerüli a hosszas tájleírásokat, hogy figyelmi problémákkal is élvezetes lehessen.

Ez egy kétrétegű mesekönyv. Első pillantásra egy izgalmas, kalandos könyv, tele rejtéllyel, titokkal. De közben észrevétlenül tanít, tájékoztat és értéket közvetít:

– fejlődésközpontú szemléletmódot, problémamegoldást tanít;
– megfelelő értékrendet, az egymásra való odafigyelést, elfogadást tanít;
segít felépíteni a megfelelő önképet, javítja az önértékelést, megtanuljuk, hogy mindenkinek vannak erősségei, csak meg kell azt találni;
– minden könyvben van programajánló a valós helyszín megadásával – ebben a könyvben a csillaghegyi Róka-hegyen lehet ásványt gyűjteni;
– minden mesében van valamilyen konkrét tudás elrejtve: vagy az állatokról, vagy a problémamegoldásról stb.;
– a szövegek úgy íródtak, hogy a kalandozó és rövid figyelmet is megtartsa, ne legyen túl hosszú és végig fenntartsa az érdeklődést;
– és ez a könyv empátiára tanít: a négy főszereplőből három az átlagostól eltérő fiú, vagy lány, akik az erősségeik kiaknázásával válnak hőssé, fontos példát mutatva így sorstársaiknak és mindenki másnak is.

- LETÖLTHETŐ NYOMTATHATÓ erősségeim munkalap

A könyv négy hőse közül három az átlagtól eltérő: ADHD-s, autista és mozgássérült, valamint beszédfogyatékos. A könyv segít megismerni és főleg elismerni a valamilyen mássággal küzdő gyermekek különbözőségében rejlő erősségeit, így adva önbizalmat és önismeretet. A gyerekek így rácsodálkozhatnak, AHA élményben részesülhetnek: nincsenek egyedül a nehézségükkel, és lám, az bizony előnyt is jelent. Mindezt kalandokon, izgalmakon keresztül, észrevétlenül.

A NiteHug Kft kínálatából

2 625 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
id5001
Vélemények
simplepay_hu_v2 stripe_com paypal