Blog

Miért érdemes súlyozott takaró vásárlás előtt egyeztetni velünk?

2020.02.10 10:55

Amikor behoztuk az országba és a köztudatba a súlyozott takarót még nem volt kérdés, hogy mindenki aki vesz felhív minket és velünk egyeztetve választja meg a takaró súlyát és méretét. Ahogy az idő haladt ez változott és különböző ajánlások is terjedni kezdtek a neten.

 

Mégis érdemes lenne vásárlás előtt egyeztetni velünk. Hogy miért?

1. ahogy már többször volt szó róla nem a takaró súlya az egyedüli dimenzió, amit figyelembe kell venni. Nem mindegy, hogy a 80*120 cm-s vagy a 140*200 cms takaró az 5 kilós. Nem a méret, hanem a négyzetcentiméterre eső súlyterhelés számít! Azt is figyelembe kell venni, hogy az amerikai standardoktól -amire a súlyhatár ki lett találva- eltérő méretekben máshogy működik. 

2. A takaró súlya minden esetben a használó súlyához igazodik: felnőttek esetében ez igen tág határt jelent: 7 és 12 százalék között mozog! felhívom a figyelmet arra, hogy a 7% alatti súlynál már nem úgy hat a súlyozott takaró, de 12 százalék felett már kényelmetlen lehet. 

3. Nem mindegy, hogy milyen érzékenysége van a gyermeknek, nem mindegy, hogy a használó idős-e, van-e jelentős súlyfeleslege, nem érdemes "az egész családnak" takarót venni, mert nagy eséllyel az senkinek nem lesz jó.

4. Nem mindegy, hogy a gyermek milyen korú, milyen fizikai állapotban van, le tudja-e venni a fejéről a súlyozott takarót, ha esetleg rácsúszik. Nem az a lényeg, hogy hány éves (egy éves kor alatt tilos!), hanem az egyéni jellemzők döntenek.

5. Fontos szempont, hogy a súlyozott takarót nem csak télen szeretnénk használni. Tavasszal, ősszel és nyáron is lehetnek alvási nehézségeink. 

A súlyozott takarót évekre vásároljuk, mi minden esetben szívesen segítünk a választásban és minden kérdésre válaszolunk! Várjuik hívását!

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal