Blog

Mi az a súlyozott mellény és hogyan használd?

2024.03.22 08:58
Mi az a súlyozott mellény és hogyan használd?

A gyerek súlyozott mellénynek semmi köze a sporthoz. A súlymellény DTP technológia segítségével segít gyógyszermentesen kiegyensúlyozni a gyermek idegrendszerét, nyugodt állapotban tartani az iskolában, fejlesztésen, eseményeken. De hogyan működik? Kinek ajánlják? Milyen súlyú legyen? 10 tippünk a könnyeb döntésért!

Hogyan is működik a súlymellény?

A gondosan megválasztott (gyerek súlyához igazított), folyamatos súly segít a kortizol, stresszhormon termelését csökkenteni és a szterotonin - boldogsághormon - termelését felgyorsítani. A súlyozott mellény így segíti a gyerek idegrendszerét nyugalmi állapotban tartani. Arról nem is beszélve, hogy a súly fel és levétele önmagában szenzoros inger a gyermeknek, ami így is segíti a nyugodt működést.

Kinek ajánlják?

  • Neurodivergens gyermekeknek - ADHD-val éló gyermeknek, autisztikus gyerekeknek, SPD-vel, PDA-val, Down szindrómával élő gyermeknek
  • Mentális nehézségekkel küzdő gyermekeknek - traumával, PTSD-vel, depresszióval, vagy szorongással élő gyermekeknek.
  • Felnőttek részére ajánljuk a súlyozott sálunkat, vagy súlyozott ülősúlyunkat

Hogyan használjuk?

A súlyozott mellényt nem szabad egész nap folyamatosan használni. Ideális esetben 20-45 percre veszi fel a gyerek és utána egy 15 perces szünetet tart, majd ismét felveszi. De ha csak egy adott órán, vagy fejlesztésen van rá szüksége akkor csak akkor használja.

Elég az óra, vagy esemény előtt közvetlenül felvenni.

Milyen a jó gyermek súlyozott mellény?

  1. A legfontosabb, hogy a gyermek súlyához igazodik. Nálunk minden ruhaméret szerint a gyermekek súlyához van igazítva, így nem kell túl sok, vagy túl kevés súlytól tartania.
  2. A jó súlymellény figyelembe veszi a gyermek szenzoros igényeit is: puha anyagból készól, nem műanyagból, nincsen rajta extra gomb, zseb, kiálló részek. Nincs belül sem zseb, hogy zavarja a gyermeket
  3. Diszkrét, nem feltűnő, sima ruhadarabként is megállja a helyét, így nem kellemetlen a gyermeknek
  4. mosógépben mosható
  5. tartós

 

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal