Blog

Mire jó és hogyan használd a testzoknit

2019.10.31 06:50
Mire jó és hogyan használd a testzoknit

Mire jó a testzokni?

Magyarországon még kevésbé ismert az angolszász országok occupational terapeutáinak (munka vagy foglalkozás terápia magyarul, amely a gyerekek boldogulását segíti elő, alkalmazkodást, trükköket és némi mozgásterápiát biztosít) egyik kedvence. Nézd meg a videót is! A testzokni

 

ugyanis nyugtatásra, a szenzoros igény kielégítésére és fejlesztésre is alkalmas. Arról nem is beszélve, hogy kis helyet foglal, könnyű, bárhova magaddal viheted és hát nem utolsó sorban egy kis kreativitással szuper jó móka.

Szeret a gyerek bemászni az ágyneműbe, kis helyekre? Ez az ő eszköze.

 

Mire is használják a terapeuták:  1. önszabályozás, impulzivitás csökkentése, lenyugvás: A testzokni nyugtató mély nyomást nyújt a gyermek teljes testén, ami nyugattó hatású proprioceptív input.
  2. Testtudat: ez nagyon fontos fejleszteni való a szenzorosan érzékeny gyermekek estében, akiknek sokszor nagyon rossz a testtudatuk (ne feledjük ezért nem tudják pontosan hol érzik a fájdalmat, nem találják a feneküket, folyton hozzá kell érniük valamihez, nem tudják, hogy pisilni kell) Ezt ez az eszköz remekül fejleszti – a nyúló anyag miatt, bármerre nyúl a gyermek érzi a teste határait, tudatában van annak, hogy mely testrészéhez ér hozzá. Másszatok, forogjatok benne, hemperegetek az ágyban.
  3. állóképesség: Mivel a testzokni nyúlik a gyermek erősödik is. Csináljatok jóga gyakorlatokat, állatjárást a testzokniban és a mély nyomás mellett az energiákat is égetitek


További ötletek:

A testzokni lycra anyagból van, részben átlátszó. Nagyon vicces játék a sötét szobában ráirányítani a lámpát és nézni az őrült formákat, amiket kiad mozgás közben. Kérd meg a gyerkőcöt, hogy tartsa a pozíciókat 10 másodpercig.

 

Versenyezzetek benne: ki tud gyorsabban végigmenni a lakáson medvejárásban/békaugrásban/óriásjárással stb. Mindezt a testzokniban.

Csináljatok gyerekjógát (sok fent van a youtubeon) együtt (anyának is jót tesz) testzokniban.

Adjátok elő az ABC-t a zokniban.

A testzokni, keresd fel boltunkat!

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal