Blog

Kérdezz-felelek - leggyakoribb kérdések a súlyozott takaróval kapcsolatosan

2023.03.31 11:37
Kérdezz-felelek - leggyakoribb kérdések a súlyozott takaróval kapcsolatosan

Hova terítsem, hogyan feküdjek? Rá lehet szokni? Egyáltalán mire jó a súlyozott takaró?

A súlyozott takarók megnyugtatják az idegrendszert? A súlyozott takarók valóban csökkentik a stresszt, segítik az alvást?

Igen. A nehezített takarók nyomása „nyugalmi” üzemmódba helyezi az idegrendszert, csökkentve a szorongás egyes tüneteit, például a felgyorsult szívverést vagy a légzést. Ez általános nyugalomérzetet biztosíthat.

De a súlyozott takaró gyengéd nyomása a bolygóideget is stimulálja, és mind a szerotonin, mind a melatonin alváshormon felszabadul. Így boldogabbnak és álmosabbnak érezzük magunkat!

A súlyozott takarók ugyanazokat a reakciókat válthatják ki a testedben, mint amikor ölelést kapsz. Megnövekednek a jó közérzet hormonjai, például az oxitocin. "A kortizol, egyfajta stresszhormonunk csökkenése, valamint a szerotonin és a dopamin növekedése - két neurotranszmitter, amelyek valóban befolyásolják a hangulatunkat" - mondta Dr. Adam Perlman, Director of Integrative Health and Wellbeing Mayo Clinic Florida

Használhatjuk minden este súlyozott takarónkat?

Mindenki használjon súlyozott takarót? Felnőttek és idősebb gyermekek használhatják a súlyozott takarókat ágytakaróként vagy pihenésre a nap folyamán. Biztonságosan használhatók egész éjszakai alváshoz.

A súlyozott takarók csökkentik a túltelitődést?

A Móka és Zen súlyozott takaró az úgynevezett mélynyomás-stimulációt használja (DPT). Gyakran alkalmazzák az érzékszervi feldolgozási nehézségekkel küzdőknél (SPD, Autizmus.

Ki ne használjon súlyozott takarót?

A súlyozott takaró teljesen biztonságos gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Ezzel együtt fontos a megfelelő súly használata és bizonyos komolyabb egészszégügyi problémák esetén ellenjavalt a használata: krónikus légzési vagy keringési problémák, alvási apnoé, asztma, extrém alacsony és nem kezelt vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség és klausztrofóbia esetén kérjük ki orvosunk tanácsát.

Vannak-e negatív hatásai a súlyozott takaróknak?

Nincsenek, a Móka és Zen súlyozott paplan egy teljesen biztonságos, természetes megoldás, a saját hormonháztartást indítja be, nem kivűlről bevitt hormon, vagy gyógyszer. Nem okoz függőséget sem.

Mit gondolnak az orvosok a súlyozott takarókról?

Van néhány korlátozott bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a súlyozott takarók és az általuk nyújtott nyomás segíthet a betegeknek az olyan alvási állapotok leküzdésében, mint az álmatlanság, szorongás, a krónikus fájdalom és bizonyos rendellenességek, például az ADHD. Az idősotthonokban, kórházakban, fogászatokon, pszichiátrián az ápolók azt is tapasztalták, hogy ezek a takarók javítják az idős betegek egészségügyi tapasztalatait.

kutatások (123

Milyen testhelyzetben a legjobb aludni egy súlyozott takaróval?

A legjobb eredmény érdekében azt javasoljuk, hogy aludjon a hátán. Így egyenletes nyomással beborítja az egész testet. Aludhat az oldalán, de ez azt jelenti, hogy kevesebb területet takar a takaró. Az esetleges szoktatás során érdemes először ezt a testhelyzetet felvenni.

A paplant  használhatja ülve is, bebugyolálva magát olvasáshoz, tévézéshez, az esti lecsengéshez.

Mennyi idő alatt működik egy súlyozott takaró?

Azonnal, az esetek 10%-ában figyelhetjük meg, hogy kell egy vagy két hét, amíg megszokjuk a súlyt.

A nagyobb takaró nehezebb mint a 10% rossz a súlyozott takaró?

Semmiképpen ne vágja ketté! :) A súlyozott takaró esetében a testfelületre eső súly számít, a megadott 10% csak a takaró felületi méretével együtt értelmezhető.

Alulra, vagy felülre terítsem a súlyozott takarót?

Kizárólag a testünkre ráterítve tudja kifejteni a nyomást. Ha másik pléddel, vagy künnyű takaróval együtt használja, mindegy, hogy melyik van felül.

Kell-e huzatot használnom a Móka és Zen súlyozott paplanhoz?

Nem kötelező, mivel a Móka és Zen súlyozott takarók ténylegesen 100% pamutból készülnek, nem csak a borításuk, így mosógépben is biztonsággal használhatóak, gyorsan száradnak. De az élettartamát megnöveli, ha huzatban használja, ezért mi a huzat használatát javasoljuk!

Mit jelent, hogy 100% pamut súlyozott takaró?

Sok gyártó ilyenkor arra utal, hogy a takaró borítása pamut, bár a belső töltelék műanyag, poliészter tömés, amely nem lélegzik megfelelően és a nyári használatot sem teszi lehetővé. A Móka és Zennél mi nagyon figyelünk a természsetésségre, ezét nálunk a tömött takarók is pamuttal, vagy bambusszal vannak tömve.

Hogyan tisztítsam a súlyozott takarót?

A Móka és Zen súlyozott paplan mosógépben mosható, gyorsan szárad.

Befolyásolja a súlyt a korom, egészségügyi állapotom?

Igen, a takaró súlyát érdemes a Móka és Zen szakértőjével egyeztetni. A tanácsadás csak saját ügyfeleink számára elérhető szolgáltatás, megrendelés kell hozzá.

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal