Blog

Hogyan tartsuk tisztán a súlyozott takarónkat?

2019.10.30 11:00
Hogyan tartsuk tisztán a súlyozott takarónkat?

Amikor valami napi használatban van, az alvásminőségünk múlik rajta, akkor arra érdemes vigyázni is. Sokan kérdezitek, hogy hogyan tudjátok tisztítani, mosni a súlyozott takarót. 

 

Nagyon fontos, hogy a súlyozott takaró, gyakorlatilag egy paplan, amelyet folyamatosan huzattal kell védeni. Természetesen így is történhetnek balesetek és így is rendszeresen tisztán kell tartani, de lényegesen könnyebb a huzatot folyamatosan mosni.

A Móka és Zen súlyozott takaró mosógép kompatibilis, a kérdés az, hogy az Ön mosógépe elbírja-e a takaró súlyát? Egy 2-4 kilós gyermek takarónál nem lehet gond, de a nagyobb súlyú felnőtt súlyozott takaró esetében meg kell nézni a mosógép súlyhatárait.

A mosást érdemes úgy előkészíteni, hogy a takaró mellett kitömjük a dobot, hogy a súlyeloszlás egyenletes legyen. Tegyünk bele könnyebb, nagyobb felületű mosnivalót, mint például az ágynemű. A mosógép súlyhatárainál a "tölteléket" is figyelembe kell venni.

Érdemes 30-40 fokos, kímélő, vagy kézi programot használni, a szárító programot kerülni.

Amennyiben nagyobb súlyú felnőtt súlyozott takarót szeretne mosni, amelyet már nem bír el a mosógép javasolt megfontolni a kézi mosást, vagy esetleg tisztítóba vinni. A takaró, mivel 100% pamut könnyen szárad.

A takaró védelme érdekében tekintse meg huzatainkat, a nem standard méretű súlyozott takarókra.

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal