Blog

Terhesség és a súlyozott takaró

2022.04.08 14:16
Terhesség és a súlyozott takaró

A terhesség egyik leghíresebb nehézsége az alvás. Ahogy a baba nő, úgy lesz egyre kényelmetlenebb a fekvés és úgy nó a szorongás is: sokan izgulnak a szülés, az új szerep miatt. Mindez teljesen természetes. Nem csoda, ha 3-ból 2 várandós álmatlansággal küzd a terhessége 3. szakaszában.

Nem csoda, ha az utóbbi években egyre keresettebb megoldás a súlyozott takaró, amely teljesen természetes és gyógyszermentes megoldás. Mit kell tudni a súlyozott takaró használatáról a terhesség alatt?

Biztonságos a súlyozott takaró használata terhesség alatt?

Igen, a súlypaplan használata teljesen biztonságos terhesség alatt. Hiába 5-7kgos az adott takaró, a testre nehezedő nyomás igen alacsony, jóval kevesebb mint az ülönkben tartani egy kisgyereket, vagy egy kutyát. Az egy négyzetcentiméterre nehezedő súlynyomás igen alacsony.

Fontos megemlíteni, hogy a méh eleve egy nagyon biztonságosra "épített" szerv, amely a külső nyomás ellen tökéletesen véd, a magzatvízről nem is beszélve.

Ugyanakkor a magas vérnyomással, keringési nehézségekkel, apnoéval küzdő terheseknek javasoljuk, hogy egyeztessenek az orvosukkal.

 

A súlyozott takaró előnyei terhesség alatt:

 

1. Csökkenti a stresszt és szorongást: a sülypaplan természetes módon csökkenti a stresszt, amiből a terhesség során gyakran kijut nekünk: a vizsgálatok, a felkészülés, a félelem az ismeretlentől gyakori kisérői ennek a csodálatos időszaknak.

2. Segíti az oldalsó alvást. A szakértők egyetértenek, hogy terhesen az oldalsó alvás a legjobb terhesen, mégis sokan automatikusan a hátukon, vagy a hasukon alszanak. A súlyozott takaró segít csökkenteni az éjszakai forgolódást.

3. Mélyebb és jobb alvást biztosít - a súlyozott takaró a melatonin és a szterotonin hormontermelés beindítással javítja az alvásminőséget

4. Nyugtalan láb szindróma gyakran felbukkan a terhes nők körében. A súlypaplan viszont szerencsére segíti ezen tünetek enyhítését.

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal