Blog

Hogyan válasszak súlyozott takarót

2019.09.04 13:40
Hogyan válasszak súlyozott takarót

Az alvásproblémákon, szorongásos, depressziós gondokon természetesen, gyógyszermentesen segítő súlyozott, vagy nehezített takaró vásárlásakor más szabályok vonatkoznak a gyermekekre és más a felnőttekre. A lenti tippjeink megkönnyítik a választást:

  • mindenképpen olyan súlyozott takarót válasszon, amely ténylegesen használható nyáron is: nem mindegy, hogy milyen anyagból és milyen töltelékből készül. Legjobb a speciális, homok finomságú töltelék

  • fontos szempont a tartósság: az anyagminőség és varrási technika meghatározó

  • Figyelni kell a töltelékre: olyat válasszunk ami nem pellet, vagy granulátum és nem érződnek a kis puklik

  • Ne legyen túl nagy: beférjen az úti bőröndbe a ruhák mellé és beférjen a mosógépbe is

>> Tippjeinket videón is megnézheti.

Gyermek súlytakarók

gyerek sulyozott takaro Moka es Zen
gyerek súlyozott takaró Móka és Zen

Nagyon fontos, hogy a gyermek súlyozott takaró vásárlásakor kizárólag a gyermek súlyához kell választani takarót. A súlyozott takarók okkal kisebbek a standard takaróméretnél, mivel a gyermeket és nem az ágyat kívánjuk súlyozni. Így is bőven lefedi a gyermeket és pont a súlyozott takaró nyugtató hatása miatt kevesebbet is fog forgolódni. A súlyozott takarók mérete úgy lett kitalálva, hogy bőven lefedje a gyermeket még ha rohamosan nő is.

Nem kell egyedi árat kérni, az árak a gyermek súlyához igazodva sávosan lettek kitalálva.

gyerek sulyozott takaro Moka es Zen
gyerek súlyozott takaró Móka és Zen

Gyakori félelem, hogy a gyermek ledobja magáról, kitakarózik, forgolódik. Mivel a takaró lényege pont a lenyugvás, ez a forgolódást is lecsökkenti/megszünteti. A kitakarózást szoktatással lehet kezelni, saját gyermekeimnél ez 1-2 hónapot vett igénybe, ez idő alatt az első 4-6 órán volt csak rajtuk, utána kitakaróztak, de addigra a takaró már megtette hatását. hagytam őket úgy. Idővel pedig megszokták és már egész éjjel nyugodtan, betakarva alszanak.

Felnőtt súlyozott takarók

Egy jól karbantartott súlyozott felnőtt takaró akár életünk végéig elkísérhet minket, így abszolút gazdaságos befektetés. Felnőttek esetében a súlyozott takaró súlya a használó ideális (normál BMI) súlyához igazodik, de ebben az esetben már nagyobb mozgásterünk van, egy felnőtt jól elbírja a nagyobb súlyt is és kérhet kisebb súlyt is.

fontos szempont, hogy a kiválasztott takaró milyen anyagból és milyen töltelékkel készül. Érdemes olyan takarót választani, amely nyáron is használható (a minkey és más "szőrös" anyagok a bélés nélkül is melegítenek!) és olyan töltelékkel van töltve amely steril. A pellett és más granulátumokkal töltött takarók göröngyösek, nagy méretük miatt nem férnek be a mosógépbe.

felnott sulyozott takaro Moka es Zen
felnőtt súlyozott takaró Móka és Zen

Én a nagyobb súlyt kérőknek azt szoktam mondani, hogy nem érdemes ráhagyni extra dekákat a súlyozott takaróra, mivel plusz súlyt plusz egy takaró hozzáadásával, vagy a takaró félbe hajtásával (akár csak a lábon is) mindig lehet hozzá tenni, de súlyt elvenni már nehezebb.

Ha valaki igényli lehet akár egy kilóval is kevesebb súlyt kérni a takaróba. De ezeket a problémákat a folyamatos szoktatással könnyen lehet kezelni. A szoktatáshoz minden szakértői segítséget megadunk.

súlyozott takaró, súlytakaró, Móka és Zen
súlyozott takaró, súlytakaró, Móka és Zen

Idősek súlyozott takarója

Idősek, nyugdíjasok esetében ennek ellenére javasolni szoktuk az ideális helyett a valódi testsúlyhoz igazodást (vékony testalkat esetén) és keringési problémák fennállásakor további fél-egy kiló levételét a súlyozott takaróból.

Hogyan növeljem a súlyozott takaró tartósságát?

Mindenképpen javasoljuk a huzat használatát és kímélő kézi program használatát mosáskor. De a takarók kimondottan erős, tartós pamut anyagból készültek speciális varrással, évekre tervezve.

Olvassa el korábbi cikkünket: Tudomány a takaró mögött! Miért is működik a súlyozott takaró

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal