Blog

Mi is az a súlyozott takaró?

Mi is az a súlyozott takaró?

A súlyozott takaró vagy antistressz súlyozott paplan régóta használt terápiás eszköz. A folyamatos enyhe nyomás következtében, melyet a használó testsúlyához egyedileg kimért súly biztosít, nyugtató, szorongásoldó hatású. Relaxáló, az alvást segítő hatását kutatások (1, 2, 3) bizonyítják. A súlyozott takaró használatához nem lehet hozzászokni, nem kívülről hoz be hormonokat, hatóanyagokat a szervezetbe, hanem magát a szervezetet készteti alváshormon termelésére. Kinek ajánlott, mennyire hatékony, biztonságos-e, milyet érdemes vásárolni? Válaszok a cikkben! 

A súlyozott takaró természetes, gyógyszermentes módon segít a lenyugvásban, enyhíti a szorongást, vagy alvási nehézségeket. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott. Egy kutatás szerint a súlyozott paplan hatékonysága 78%. A súlyozott paplan úgy működik, mint egy táplálékkiegészítő, csak itt a hatóanyag a takaró mérete és súlya. Nem mindegy, hogy ki mekkora takarót és súlyt használ. A nem megfelelően beállított súly, vagy méret akár kontraproduktív is lehet. Ezért érdemes szakértőtől vásárolni a súlyozott takarót - mi a vásárlás mellé tanácsadást is vállalunk.

 

gyerek Moka es Zen sulyozott takaro

Az antistressz súlyozott takaró a mély nyomás terápia (Deep pressure or deep touch pressure therapy, DTP) egyik eszköze. Ez a terápia egy folyamatos taktilis szenzoros inputot (nyomást) alkalmaz, így támogatja a szerotonin, vagyis "boldogság hormon" és a melatonin (alváshormon) termelését. A szerotonin hormon pedig nagy szerepet játszik a boldogság, a nyugalom, az alvás, a hangulat és még az étvágy szabályozásában is. A takaró csökkenti a stresszhormon termelését is.

Bebújni egy ilyen finom takaró alá, olyan mint egész éjjel egy meleg ölelésben aludni.

A súlyozott takaró előnyei:

A súlyozott takaró gyorsítja az elalvást, és mély, nyugodt álmot biztosít. Ha gyerek nem tűri a takarót szoktató programunk alkalmazásával (a takaró mellé emailen küldjük) gyorsan megszokja és kéri a kellemes nyugalmat árasztó paplant.

  • Javítja az alvás minőségét
  • gyorsítja az elalvást
  • csökkenti a megébredések számát
  • csökkenti a szorongást
  • csökkenti a fájdalomérzetet
  • csökkenti a depresszió tűneteit
  • természetes, gyógyszermentes megoldás
  • nem addiktív

Az antistressz súlyozott paplan pontosan az aminek látszik: olyan súlyozott takaró, amibe a használója súlyának megfelelő extra súlyt (antiallergén, rendkívül finom és így észrevétlen töltelékkel) töltöttünk, extra erősen varrva. A takaró tartósságát mi is megnövelhetjük huzat használatával.

Nézd meg a boltot, menj biztosra és vásárolj a szakértőtől! >>

 

Kinek ajánlott a súlyozott takaró?
Olyan felnőtteknek és gyerekeknek ajánljuk, akik:
  • szorongásos problémákra 
  • alvászavarral,
  • stresszel,
  • inszomniával,
  • krónikus fájdalommal küzdenek, 
  • ADHDval,
  • PTSD-vel,
  • CP-vel,
  • szenzorossággal,
  • Autizmussal,
  • Down szindrómával stb. élnek.
De használják  izületi gondok enyhítésére és még orvosi/fogorvosi beavatkozások közben is nyugtató hatása miatt.
Takaróinkat már másfél éves kor fölött is lehet használni, mivel a speciális töltelék miatt nincs fulladásveszély. Ez a töltelék apró és teljesen veszélytelen. Feltétel, hogy a gyermek minimum 10 kg legyen, stabilan járjon és le tudjon a fejéről venni egy takarót. Szoktatási és mosási tippjeinket a takaró használati utasításában találja meg részletesen.
A takaró nem ajánlott légzési nehézség, apnoé, COPD, súlyos keringési problémák esetén. Minden egészségügyi kérdésben kérem keressenek meg minket emailben: info@mokaeszen.hu, vagy 20/4711476-os számon
A súlytakaró teljesen veszélytelen a valódi súlyterhelés igen alacsony.
Egy ilyen takaró évtizedekre szóló beruházás, érdemes megfontoltan vásárolni - olvassa el a cikk végén tippjeinket.
Független KUTATÁSOK a takaró hatékonyságáról!
1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32204779/ - több kisebb kutatás egyesítése, amely azt találja, hogy a súlyozott takaró hatékony a stressz és szorongás csökkentésében
2. A fájdalom csökkentésének kutatása: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3088531/ 25 főn végzett kutatás hasznosnak találta a súlyozott takarót
3. SCIMED kutatása: https://www.jscimedcentral.com/SleepMedicine/sleepmedicine-2-1022.pdf -  a súlyozott takaró segíti a jó és minőségi alvást
4. Az Amerikai OT (nálunk kb gyógypedagógusok) szövetsége 2014-es kutatása 110 ADHD-s gyermeket vizsgálva: a súlyozott mellény hatékony - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24581401/
Milyen súlyozott takarót válasszak:
Egy ilyen takaró évtizedekre szóló beruházás, érdemes megfontoltan vásárolni.
  1. Olyan súlyozott takarót érdemes választani, amely nyáron is ténylegesen használható: a Móka és Zen súlyozott takaró a speciális tölteléknek és a kiválasztott erős pamut anyagnak köszönhetően télen és nyáron is használható, nem melegít egyedülálló módon. Tudatosan nem használunk felesleges, poliészter belső bélést, mivel az a nyári használatot lehetetlenné teszi. 
  2. A kínai, poliészter takarók (ha a huzat pamut is, a belső bélés poliészter, a mi termékünkön kívül mindegyik az) kizárólag télen használhatóak. 
  3. Antiallergén, üveggyöngy steril, homokszem finomságú, de nagy súlyú töltelékkel legyen töltve (glass bread) A kaviccsal, műanyag granulátummal készült takaró göröngyös és nem steril.
  4.  Kizárólag a mi súlyozott takarónk fér el kis helyen, utazáshoz könnyen elpakolható, és ténylegesen nem melegít.
  5. A súlypaplan mosógépben legyen mosható: egyedül a mi felnőtt takaróink férnek be és alkalamasak a a gépi mosásra (vigyázni kell a súlyhatárokkal)
  6. Tartós anyagból, gondos varrással készül: hosszú-hosszú évekig használható.
  7. Nálunk választhatsz finom, télen-nyáron használható bambusz súlyozott takarót is.
  8. Nálunk szakértői segítséget is kapsz a takaró mellé: nem csak hogy mi is használjuk, de már több ezer használót szolgáltunk ki, és eddig minden kérdésre tudtunk válaszolni, mindenre találtunk megoldást. Ahogy a táplálékkiegészítőt is átgondolva, megbeszélve szedjük be, úgy a súlyozott takaró esetében is nagyon fontos egyeztetni, hogy mekkora súlyú takaró az optimális számunkra! 
Hogyan tartsam tisztán a súlyozott takarót?
A mi takaróink mosógépben moshatóak kimélő programmal. Részletes leírásunkat a takaró mellé adott tájékoztatóban találja.
Mekkora takarót válasszak?
Felnőttek esetében viszonylag tár határon belül - a használó optimális súlyának 7-12%-a között mozoghat a takaró súlya. Ez azt jeletni, hogy egy 90 kgos ember esetében már a 6,3 kg-os takaró is működhet, de akár a 10,8-os takaró is jó lehet. A legjobb a személyre szabott takaró. Javasoljuk, hogy minden esetben kérdezze ki szakértőnk véleményét emailben: info@mokaeszen.hu, (tanácsadást kizárólag a nálunk vásárolt takaró mellé tudunk adni)
Gyermekek esetében nincs ilyen mozgástér: szigorúan a gyermek súlyának 10%-a és még fél kg lehet a súlyozott takaró, de nem mindegy, hogy az a súly mekkora felületen terül el. A fél kiló biztosítja, hogy a takaró a gyermek 5 kgos hízása esetén is működjön (de többnyire jóval tovább is). Mégsem érdemes jó súlyos takarót venni, hgoy sokáig jó legyen, pont az ellenkezőjét érjük el: a túl nagy súly kényelmetlen lehet, a gyerek nem akarja majd használni a takarót, arról nem is beszélve, hogy így a hatékonysága is romlik. 
Minden takarót szakértelemmel és egyénlieg készítünk, így 15 kgos gyereknek is kérhető felnőtt méretű (cm) takaró!
Az 1 cm2-re eső súly számít végső soron. A súlyhatárokhoz megszabott takaró méretek (cm) az amerikai sztenderd méretnél egy picit nagyobbak, de így is lehet kérni az egy mérettel, vagy akár két mérettel is nagyobb takarót. Ebben az esetben úgy számoljuk ki a takaró súlyát. 
Ha bizonytalan vagy kérdezz minket!
A súlyozott takaró biztonságos!
  • A Móka és Zen takarók biztonságosak, nem kínai minőség, nagyon biztonságosan van elkészítve, a töltelék nem jön ki, mosás esetén sem, de maga a töltelék is biztonságos, steril, antiallergén.
  • Terhesek, epilepsziások és idősek is használhatják, extra biztonság érdekében konzultáljon velünk, vagy orvosával.
  • Gyermekek esetében csak akkor használja, ha a gyermek le tudja venni a fejéről önállóan, könnyen a takarót.


Nézd meg a boltot, menj biztosra és vásárolj a szakértőtől! >>

>> Olvasd el cikkünket, hogy hogyan tudod a megfelelő antistressz súlyozott takarót kiválasztani, vagy nézd meg videónkat.

simplepay_hu_v2 stripe_com paypal