Blog

Súlyozott takaró vásárláshoz ellenőrző lista

2024.01.03 14:22
Súlyozott takaró vásárláshoz ellenőrző lista

Ma már több féle súlyozott takaróból, súlypaplanból válogathatunk. Nagyobb beruházás előtt, fúleg, ha az egészségünket érinti érdemes tájékozódni. De mire érdemes odafigyelni, mit vegyünk figyelembe a vásárlásnál? Mik azok a szempontok, amit végig kell gondolni? Ezen a listán menj végig vásárlás előtt:

  1. A súlypaplan súlya - A legfontosabb szempont a minőség után a takaró súlya. Itt valójában az egy négyzetcentiméterre eső súlyt kell nézni, tehát a takaró összsúlya a takaró cm méretével arányosan érdekes. Az a hely, ahol nincs gyerektakaró, vagy csak 3 méretű gyerektakaró nem rendelkezik megfelelő kínálattal. A gyermekek esetén különösen fontos, hogy betartsuk az előírásokat, mert a túl nagy súly izületi fájdalmakat okozhat és ráadásul a gyerek a túl nagy nyomás miatt nem fog tudni aludni! Felnőttek esetén a testsúly 7-12% kell, hogy legyen a takaró, amelyet befolyásol a fizikai állapot, betegségek, kor, az esetleges túlsúly. Érdemes vásárláskor (érvényes rendeléssel) megkeresni minket és tanácsot kérni.
  2. A súlyozott takaró mérete (cm)- mekkora legyen, beleillik a meglévő huzataimba? Használhatom egyáltalán azokat, vagy mindenből speciálisat kell venni, ami plusz kiadás?
  3. A súlyozott paplan anyaga - Csak a fedőréteg pamut, vagy a belseje is? Ha a belseje poliészter, akkor nem pamut a takaró!. Milyen a külsó huzat? Elég erős?
  4. Milyen súllyal van töltve a súlyozott takaró? A műanyag pellet, kavics nem megfelelő töltelék, csak az üveggyöngy vagy acéltöltelék a megfelelő minőségű töltelék. A műanyag pellet göröngyös, zizeg, zavaró, a kavics pedig nem higiénikus és szintén göröngyös.
  5. Valóban használható nyáron is a súlyozott takarót? - poliészter béléssel nagyon meleg lesz a 30 fokban a takaró és nem tud átlélegezni, beizzad alatt az ember. Érdemes tiszta pamut, vagy bambusz takarót vásárolni.
  6. Kell-e lülön huzat vagy sima bolti is jó?  - a súlyozott takaróhoz kell külön huzatot vásárolnom, vagy a jelenlegieket is tudom hozzá használni?
  7. Hogy oldom meg a súlypaplan tisztítását: Mosógépben mosható? A mosógépem bírja a súlyt? Vagy tisztítóban kell tisztítanom? A polészter belső nem bírja jól a mosógépben történő mosást.
  8. Kis helyen elfér? Utazáskor el tudom vinni magammal a súlyozott paplant? Mekkor a térfogata? Fontos kérdés, ha gyakran utazom. Ebben az esetben olyat válasszunk, ami befér a bőröndbe, kézipoggyászba. Gyermek estén, be tudom-e vinni az oviba
  9. Milyen a minősége a súlyozott takarónak? Kínai gyártmány? Kibírja a súlyt, nem fog a töltelék összefolyni? Az anyaga milyen? Vékony pamut fedőréteg, amely megkopik az évek alatt és alatta a poliészter belső? Vagy erős pamut fedés pamut béléssel?
simplepay_hu_v2 stripe_com paypal